Makreel met kruisbessen (voor 4 personen)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
225 g rode of groene kruisbessen
15 g boter
4 schoongemaakte verse (kleine) makrelen
zout en peper
citroensap naar smaak; 1 eiwit, geklopt
eventueel honing en/of fijngehakte munt
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 125°C.
- Verwijder steekjes en stekeltjes van de bessen.
- Smelt de boter in een ovenbestendige lage pan, voeg de bessen toe.
- Plaat een deksel op de pan smoor de bessen op laag vuur.
- Laat de bessen 3-5 minuten pruttelen, plaats de pan 20-30 minuten in de oven.
- Bestrooi de vis van binnen en buiten met zout, peper en citroensap.
- Maak 3-4 diagonale sneetjes aan beide zijden van vis.
- Gril de vis 15-20 minuten tot het visvlees gaar is.
- Pureer en zeef de kruisbessen.
- Klop het eiwit erdoor en verwarm de puree langzaam. (Voeg desgewenst likje honing en/of fijngehakte munt toe.)
- Dresseer de vis op verwarmde borden met een lepel kruisbespuree ernaast.
- Lekker met nieuwe aardappeltjes.
Recept van Alma Huisken in het AD
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Ei-timbaaltje met Krab
Huisgerookte zalm
Krabbestoofpotje uit Bergen op Zoom
Spaghetti met dille-roomsaus en tonijn
Mosselhachee